Skip to main content

Noedels met groene asperges, paksoi, paprika en pinda's en een dressing van honing en soja

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 pak(ken) Dunne rijstnoedels
  • 400 g Groene asperges
  • 2 stronk(en) Paksoi
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 el Geraspte gember
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 100 g Pinda's

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 60 ml Sojasaus
  • 2 el Honing
  • druppel(s) Olie
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op het vuur voor de noedels.
  2. Snij de lente-uitjes in dunne ringen en hou het wit apart. Rasp de gember.
  3. Maak een dressing van de sojasaus, honing, geraspte gember en het wit van de lente-uitjes en zet even weg.
  4. Snij het pepertje en de knoflook fijn (als je van pittig houdt kun je de zaadjes in de rode peper laten zitten).
  5. Knak de harde onderkant van de asperges en snij de rest in hapklare stukken. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes. Snij ook de paksoi in dunne repen. Hak de pinda's grof.
  6. Bak in een diepe pan of wok eerst de rode peper en de knoflook zachtjes aan.
  7. Voeg dan de aspergestukken toe en roerbak mee.
  8. Voeg na een paar minuten de paprika toe en weer 5 minuten later, als de asperges beginnen te garen, het wit van de paksoi.
  9. Kook intussen de noedels gaar in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Voeg een paar druppels olie toe tegen plakken en knip evt. een paar keer in met een schaar zodat het mengen straks makkelijker gaat.
  10. Als de asperges beetgaar zijn, voeg dan het groen van de paksoi toe en laat even slinken. Giet overtollig vocht nu even af, anders wordt het heel waterig!
  11. Meng de noedels met 2/3 van de dressing door de warme groenten. Zet de rest van de dressing, de pinda's en de lente-ui op tafel en laat iedereen zijn noedels er naar smaak mee garneren.