Skip to main content

Noedels met groenten, hottie sambal en sticky tempeh

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Tempeh
  • 1 el Gember (geraspte)
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 doosje(s) Champignons
  • 600 g Chinese kool
  • 1 pot(je) Hottie Sambal (Paprika Laos)
  • 125 g Noedels

In Huis

  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 500 ml Water
  • om te bakken Zonnebloemolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Ketjap manis
  • 2 tl Sambal manis
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week ook Chinese kool en bleekselderij nodig.
  2. 1. Zet water met het blokje bouillon op voor de noedels. Snij de tempeh in reepjes van ca. 0.5 cm dik en 4 cm lang en bak bruin in een scheut goed hete zonnebloemolie. Leg wanneer bruin op een bord met keukenpapier en zet weg.
  3. 2. Hak de knoflook fijn, rasp de gember en snij de stengels bleekselderij in dunne halve maantjes. Maak de champignons schoon en snij in kwarten. Snij de rode peper in stukjes.
  4. 3. Bak in een wok zachtjes (!) de knoflook, gember, bleekselderij en rode peper even aan. Voeg de champignons toe en roerbak nog 5-7 min totdat de groenten beetgaar zijn. Draai het vuur zacht.
  5. 4. Doe de ketjap manis, 1 el water (bij 4p) en de sambal manis (minder als je niet van pittig houdt) in de tempeh pan. Roer even door en voeg de tempeh er weer terug bij. Verwarm goed door en draai het vuur zacht.
  6. 5. Verwijder het kontje van de Chinese kool, snij in de lengte doormidden en dan in reepjes.
  7. 6. Voeg de Chinese kool bij de champignons en roerbak kort mee totdat het geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en roer de Hottie Sambal Paprika laos erdoor (een heel potje bij 4p, het is niet zo heet, maar doe dit naar eigen smaak!).
  8. 7. Kook intussen de noedels in 4 minuten gaar (half pak noedels bij 4p is meestal genoeg). Giet en spoel de noedels af (bewaar wat kookvocht).
  9. 8. Knip de noedels eventueel met een schaar zodat mengen makkelijker gaat. Meng door de groenten en maak indien nodig smeuïger met wat kookvocht/bouillon. Serveer met de sticky tempeh.