Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noedels met Hokkai miso, groene asperges, kastanjechampignons en paksoi

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 22 VEGA VEGAN VEGASNEL udon noedels hokkai portobello oesterzwam asperge raapsteel 13939

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 pakje woknoedels
  • 1 stuks gele ui
  • 300 gram groene asperges
  • 1 stuks paksoi
  • 2 stengels lente-ui
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 el misopasta Hokkai
  • 80 gram pinda's versgebrand ongezouten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1000 ml water
  • 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
  • 2 tl chilivlokjes (optioneel)
  • 2 el (milde) olie (optioneel)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. NB. Heb je tijd? Snij dan eerst alle groenten voordat je begint met koken (mise en place).
  2. Zet een ruime pan water met zout op. Kook de noedels, vanaf dat het water kookt, gaar in 10 minuten. Spoel koud af en laat uitlekken.
  3. Verwarm olie in een afdekbare wok of soeppan. Snij de ui in dunne halve ringen, fruit tot de uien helemaal zacht zijn, ze mag wat bruinen. Voeg wat zout toe.
  4. Bereid de bouillon voor.
  5. Optioneel! Doe de chilivlokjes met de (milde) olie, peper en zout in een schaaltje.
  6. Verwijder de houterige onderkant van de asperges (ca. 2 cm). Snij de rest van de asperges in stukken van 2 a 3 cm.
  7. Snij de knoflook in dunne plakjes. Voeg met de sojasaus bij de ui, gevolgd door de bouillon. Roer goed en breng aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe. Laat afgedekt zachtjes in ca. 6 minuten beetgaar koken.
  8. Snij het wit van de paksoi in grove stukken van ca. 2 cm. Kook de laatste paar minuten mee in de bouillon. Snij het paksoiblad in repen (hou apart).
  9. Snij het witte en lichtgroene deel van de lente-ui in stukken van ca. 2 cm. Snij het donkergroene deel in ringetjes en zet in een bakje op tafel. Bak de stukken lente-ui in een koekenpan in wat olie op hoog vuur. Snij de champignons in plakjes. Voeg bij de lente-ui en bak stevig verder. Schep af en toe om, het mag lekker bruinen. Bestrooi met wat zout en peper.
  10. Roer de miso op het laatst door de bouillon. Zet grote diepe borden klaar. Doe een schep noedels in het bord en verdeel de gebakken groenten en het paksoiblad erover. Schep in elk bord een grote lepel van de bouillon met asperges en paksoi. Besprenkel met de chili-olie naar smaak. Garneer met de lente-ui ringetjes, bestrooi met de pinda’s (zie tip) en serveer.
  11. Tip: Hak de pinda’s wat fijner voor meer smaak.