Skip to main content

Noedels met Oosterse broccoli en kastanjechampignons, yacon en Chinese kool

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram broccoli
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 150 gram peen
  • 100 gram yaconwortel
  • 1 rode peper
  • 400 gram Chinese kool

In Huis

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el ketjap
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram noedels
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 1 el citroenrasp
  • sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote mengkom de ketjap met de olijfolie en pers er een klein teentje knoflook bij. Doe de specerijen in een vijzel en druk de korianderzaadjes een beetje kapot. Voeg bij de ketjap en olie.
  2. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak verder kleine roosjes. Snij het uiteinde van de steeltjes van de kastanjechampignons en laat ze verder heel. Voeg beide bij de marinade in de mengkom en schud goed om, zodat alles een beetje bedekt is. Leg in een grote schaal of op een bakplaat en bestrooi met peper en zout. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  3. Rasp de peen en snij in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de peen. Schil intussen de yacon en snij in kleine blokjes (0.5cm). Snij de rode peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadjes en snij in stukjes of halve ringetjes en voeg toe, samen met de yacon. Snij de Chinese kool in repen. Voeg bij de peen en yacon en roerbak tot geslonken.
  4. Zet de waterkoker aan voor noedels.
  5. Doe de noedels in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water. Dek af en laat ca. 6 minuten staan. Trek tussendoor de noedels los van elkaar.
  6. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  7. Roer de sojasaus en citroensap door de groenten en meng met de noedels. Voeg als je dat hebt ook een scheutje sesamolie toe en eventueel nog wat meer citroensap naar smaak.
  8. Serveer de Oosterse broccoli en champignons bij de afgegoten noedels en bestrooi met sesamzaadjes.