Skip to main content

Noedels met Oosterse kippendij

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bosje(s) Komatsuna
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 pak(ken) Noedels
  • 400 g Kippendijfilet

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 4 el Ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pannetje met water op voor de noedels.
  2. Was de komatsuna en snij de stengels in stukjes van 2 cm en het blad in reepjes. Hou de stengeltjes apart. Snipper de ui en snij de paprika in reepjes. Pers of snij de knoflook fijn. Ontdoe het pepertje van zaadjes en snij heel fijn.
  3. Kook de noedels gaar in 3 minuten, giet en spoel af en laat uitlekken, meng evt. wat drupjes olie erdoor zodat het niet gaat plakken en zet eventueel de schaar er een paar keer in als je straks makkelijker wil kunnen mengen.
  4. Verhit in een wok wat olie en bak de stukjes kip rondom bruin. Voeg de ui toe en bak even glazig, en voeg dan de knoflook, rode peper, paprika en steeltjes van de komatsuna toe en roerbak 4 a 5 minuten mee terwijl je steeds blijft omscheppen.
  5. Voeg als de kip gaar is het blad van de komatsuna toe en laat slinken. Meng dan de ketjap erdoor en dan de noedels. Warm even door, roer goed om en serveer direct.