Skip to main content

Noedels met paksoi en edamameboontjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 pak(ken) Noedels
  • 100 g Pinda's
  • 300 g Edamameboontjes
  • 1 el Sesamzaad

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Sojasaus
  • 2 el Pindakaas
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan met water op voor de noedels.
  2. 2. Was de paksoi. Snij de stengels in stukjes van 2 cm en het blad in reepjes. Hou de stukjes stengels en de reepjes blad apart van elkaar.
  3. 3. Snipper de ui en snij de rode paprika in reepjes. Pers of snij de knoflook fijn. Ontdoe het pepertje van zaadjes en snij heel fijn.
  4. 4. Maak in een kommetje een sausje van de sojasaus, pindakaas en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  5. 5. Kook de noedels gaar in 3 minuten. Giet de noedels af. Meng evt wat drupjes olie erdoor zodat het niet gaat plakken. Zet eventueel de schaar er een paar keer in als je straks makkelijker wilt kunnen mengen.
  6. 6. Leg de pinda's tussen 2 velletjes keukenpapier en stamp grof met behulp van een soeplepel, of gebruik de vijzel.
  7. 7. Verhit wat olie in de wok en fruit de ui totdat hij zacht is. Voeg knoflook, paprika, peper, stengels van de paksoi en edamameboontjes toe en bak ca. 4-5 minuten mee terwijl je steeds blijft omscheppen. Voeg dan het paksoi-blad toe en laat meebakken totdat het is geslonken. Meng het soja-pindasausje erdoor en dan de noedels. Check of er nog zout nodig is. Bestrooi vlak voor het opdienen met de pinda stukjes en eventueel de sesamzaadjes.