Skip to main content

Noedels met paksoi, paprika, lupine tempeh en zoetzure komkommer

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Lupine tempeh
  • 4 stuk(s) Sjalot
  • 2 stengel(s) Citroengras
  • 15 g Laos
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 3 stuk(s) Paksoi
  • 4 stuk(s) Limoenblaadje
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 30 g Gember
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 200 g Boekweitnoedels

In Huis

  • Plantaardige olie
  • 4 teen Knoflook
  • 4 tl Suiker
  • 5 el Witte wijnazijn
  • 1 el Sambal badjak
  • 3 el Ketjap manis
  • 4 el Witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt twee keer rode peper, komkommer en radijs nodig deze week.
  2. 1. Snij de tempeh in de lengte doormidden en dan in dunne reepjes. Bak in plantaardige olie rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. 2. Hak de sjalot en de knoflook grof, hou van beiden de helft apart. Verwijder het kontje en het buitenste deel van de citroengrasstengel en snij in plakjes. Snij de laos in plakjes. Doe alles in het bakje van de staafmixer of vijzel en voeg de helft van de suiker, de helft van de azijn, sambal en ketjap toe. Maal zo fijn mogelijk. Fruit de boemboe zachtjes in wat olie in de pan van de tempeh gedurende ca. 10 minuten. Voeg ook de limoenblaadjes toe en 2 el water.
  4. 3. Snij de paprika in blokjes, de stengel van de paksoi in plakjes en het blad in repen. Snij de rode peper fijn en rasp de gember. Fruit in wat olie in een wok de helft (!) van de rode peper, de gember en de andere helft van de sjalot en knoflook. Voeg na 3 minuten de paksoistengel en de paprika toe. Laat het geheel circa 8 minuten zachtjes bakken.
  5. 4. Doe de tempeh bij de boemboe, roer goed om en laat nog ca. 10 minuten pruttelen. Voeg zo nodig een el water toe.
  6. 5. Doe de andere helft van de azijn, de helft van de suiker en de rest van de rode peper in een steelpannetje en verwarm totdat de suiker is opgelost. Draai het vuur uit. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Snij de radijsjes in 6 of 8-en. Meng met de dressing en zet weg tot gebruik.
  7. 6. Kook de noedels 4 minuten gaar in kokend water. Giet af.
  8. 7. Roerbak het groen van de paksoi mee totdat het slinkt. Roer de noedels door de groenten, maak op smaak met een scheutje ketjap.
  9. 8. Serveer de noedels met de tempeh en komkommer.