Skip to main content

Noedels met roergebakken biefstuk, champignons, wortel en venkel

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g runderreepjes
  • 1 stuk(s) venkel
  • 1 bakje(s) champignons

In Huis

  • 200 g noedels
  • 1 el korianderzaad
  • 1 stuk(s) steranijs
  • 1 tl gedroogde chilipeper vlokken
  • naar smaak peper en zout
  • 4 stuk(s) wortel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • olie om te bakken
  • 3 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de noedels en kook ze gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Kneus in een vijzel het korianderzaad, de steranijs en de chilivlokken met wat peper en zout en wentel de biefstukreepjes erin. Laat even intrekken.
  3. Snij intussen de wortels en de champignons in dunne plakjes en de venkel in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
  4. Verhit 1 el olie in een wok en laat goed heet worden. Bak de biefstukreepjes hierin snel bruin op hoog vuur. Haal ze met een schuimspaan uit de pan na 1 minuut en hou warm onder een bord.
  5. Bak nu eerst de wortel even aan in dezelfde wok. Voeg dan de knoflook en de venkel toe en na 5 minuten ook de champignons. Laat het geheel gaar worden en breng op smaak met de sojasaus. Doe de biefstukreepjes erbij, roer even goed om en dien op met de noedels.