Skip to main content

Noedels met sojasaus, paksoi en sesamzaad

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) rode ui
  • 300 g paksoi

In Huis

  • 2 stuk(s) lente-ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 75 ml sojasaus
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl witte peper
  • 300 g noedels
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 handje(s) tauge
  • naar smaak sesamzaad
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de rode ui in dunne ringen, de paksoi in dunne reepjes, de lente-uitjes in schuine ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  2. Meng de sojasaus met de bruine suiker, chilipoeder en witte peper. Zet weg tot gebruik.
  3. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel onder de koude kraan en roer er de helft van de sesamolie door. Zet weg tot gebruik.
  4. Verhit de zonnebloemolie en de andere helft van de sesamolie in een grote wok of koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan ca. 4 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak 2 minuten. Voeg de sojasaus en de noedels toe en roerbak nog 2 minuten. Zorg dat alles met de sojasaus bedekt wordt.
  5. Overgiet de tauge met wat kokend water.
  6. Bestrooi de noedels met wat warme tauge, de lente-uitjes en wat sesamzaad en serveer.