Skip to main content

Noedels met veel groenten en sticky tempeh goreng van Bartje Boemboe

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el gember
  • 2 stuks ui
  • 300 gram snijbonen
  • 160 gram noedels
  • 400 gram witte kool
  • 300 gram snijbiet
  • 400 gram tempeh
  • 1 zakje boemboe voor tempeh goreng
  • 200 gram peen
  • 2 stuks roodlof
  • 2 el Zaanse sambal
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • om in te bakken (zonnebloem)olie
  • 4 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pannetje met water (zonder zout) aan de kook voor de snijbonen en een pan water (met zout) voor de noedels.
  2. Schil en rasp de gember en snipper de ui. Fruit in een wok in wat olie.
  3. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij ze in reepjes van 2 cm. Kook 3-5 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel af met koud water.
  4. Kook de noedels eerst 3 minuten op hoog vuur, draai het vuur helemaal zacht een kook nog eens 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water. NB. Wij deden 40 gram pp want vinden het lekker om de nadruk op de groenten te leggen in een noedelgerecht. Heb je grote eters, doe dan iets meer. Je kan alvast de noedels voor de noedelomelet meekoken, laat afkoelen en bewaar koud.
  5. Snij de witte kool in dunne reepjes. Spoel de snijbiet af, snij de stengels in stukjes van ca 1 cm en het blad in repen. Voeg het wit van de snijbiet en de witte kool bij de ui en gember en bak op hoog vuur nog 3-4 minuten.
  6. Snij de tempeh in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm een goede laag olie in een koekenpan en bak de tempeh (eventueel in meerdere porties) rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en giet het meeste van de olie uit de pan. Doe de boemboe in de pan en breng een beetje aan de pruttel. Meng de tempeh erdoor (zorg dat de blokjes goed bedekt zijn) en bak op hoog vuur nog even tot het een beetje karamelliseert/sticky wordt. Pas op dat je het niet laat verbranden!
  7. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat. Verwijder het hart van de roodlof en snij in dunne reepjes. Voeg als laatste het snijbietblad, de peen, snijbonen en roodlof toe. Bak nog een paar minuten mee.
  8. Meng de noedels door de groenten. Breng op smaak met de sambal, sojasaus, peper en sesamolie (optioneel). TIP: eten er ook kinderen mee? Laat dan ieder op het bord pas sambal toevoegen.
  9. Snij de lente-ui in ringetjes en verdeel over de schotel. Serveer met de sticky tempeh.
  10. TIP: Het recept is zo geschreven dat je de tijd efficiënt gebruikt, maar je kan ook eerst al het snijwerk doen als je dat fijner en rustiger vindt – dan doe je er wel wat langer over.