Skip to main content

Noedels met veel groenten en Zaanse sambal van Spicy Business

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks ui
  • 300 gram snijbonen
  • 400 gram witte kool
  • 300 gram snijbiet
  • 200 gram peen
  • 2 stuks roodlof
  • 2 el Zaanse sambal

In Huis

  • 2 el gember
  • om in te bakken (zonnebloem)olie
  • 160 gram noedels
  • 4 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
  • 2 stuks lente-ui
  • 80 gram pinda's (of andere noten)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pannetje met water (zonder zout) aan de kook voor de snijbonen, een pannetje water (met zout) voor de eitjes en een pan water (met zout) voor de noedels.
  2. Schil en rasp de gember en snipper de ui. Fruit in een wok in wat olie.
  3. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij ze in reepjes van 2 cm. Kook 3-5 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel af met koud water.
  4. Kook de noedels eerst 3 minuten op hoog vuur, draai het vuur helemaal zacht een kook nog eens 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water. NB. Wij deden 40 gram pp want vinden het lekker om de nadruk op de groenten te leggen in een noedelgerecht. Heb je grote eters, doe dan iets meer. Je kan alvast de noedels voor de noedelomelet meekoken, laat afkoelen en bewaar koud.
  5. Snij de witte kool in dunne reepjes. Spoel de snijbiet af, snij de stengels in stukjes van ca 1 cm en het blad in repen. Voeg het wit van de snijbiet en de witte kool bij de ui en gember en bak op hoog vuur nog 3-4 minuten.
  6. Kook de eieren 6-7 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel af met koud water.
  7. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat. Verwijder het hart van de roodlof en snij in dunne reepjes. Voeg als laatste het snijbietblad, de peen, snijbonen en roodlof toe. Bak nog een paar minuten mee. Pel ondertussen de eitjes of vraag hulp.
  8. Meng de noedels door de groenten. Breng op smaak met de sambal, sojasaus, peper en sesamolie (optioneel).
  9. Snij de lente-ui in ringetjes en verdeel over de schotel. Serveer met de eitjes en pinda's (of andere noten).
  10. TIP: Het recept is zo geschreven dat je de tijd efficiënt gebruikt, maar je kan ook eerst al het snijwerk doen als je dat fijner en rustiger vindt – dan doe je er wel wat langer over.