Skip to main content

Noedels van de Miefabriek met veel groenten, kipgehakt en Zaanse sambal

Kip

  • Totale tijd 35-40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el gember
  • 2 stuks ui
  • 300 gram snijbonen
  • 400 gram kipgehakt
  • 160 gram noedels
  • 400 gram witte kool
  • 300 gram snijbiet
  • 200 gram peen
  • stuks roodlof
  • 2 el Zaanse sambal
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pannetje met water (zonder zout) aan de kook voor de snijbonen en een pan water (met zout) voor de noedels.
  2. Schil en rasp de gember en snipper de ui. Fruit in een wok in wat olie.
  3. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij ze in reepjes van 2 cm. Kook 3-5 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel af met koud water.
  4. Voeg het kipgehakt bij de ui en bak 2-3 minuten rul en draai het vuur laag.
  5. Kook de noedels eerst 3 minuten op hoog vuur, draai het vuur helemaal zacht een kook nog eens 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water. NB. Wij deden 40 gram pp want vinden het lekker om de nadruk op de groenten te leggen in een noedelgerecht. Heb je grote eters, doe dan iets meer. Je kan alvast de noedels voor de noedeloemelet meekoken. Laat na het koken afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  6. Snij de witte kool in dunne reepjes. Spoel de snijbiet af, snij de stengels in stukjes van ca 1 cm en het blad in repen. Voeg het wit van de snijbiet en de witte kool bij het kipgehakt en bak op hoog vuur nog 3-4 minuten.
  7. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat. Verwijder het hart van de roodlof en snij in dunne reepjes. Voeg als laatste het snijbietblad, de peen, snijbonen en roodlof toe. Bak nog een paar minuten mee.
  8. Meng de noedels (hou eventueel iets apart voor grote eters) door de groenten. Breng op smaak met de sambal, sojasaus, peper en sesamolie als je dat in huis hebt. TIP: eten er ook kinderen mee? Laat dan ieder op het bord pas sambal toevoegen.
  9. Snij de lente-ui in ringetjes en verdeel over de schotel.
  10. Het recept is zo geschreven dat je de kooktijd efficiënt gebruikt, maar je kan ook eerst al het snijwerk doen als je dat overzichtelijker vindt – dan kan het wel zijn dat je er wat langer over doet.