Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noedelsalade met bavettereepjes, spitskool, paprika en peen

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Noedelsalade met biefstukreepjes spitskool, paprika en peen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram fijne noedels
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks spitskool
  • 1 stuks peen
  • 2 stuks paprika
  • 400 gram bavette

In Huis

  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • om te bakken olie en boter
  • ketjap naar smaak
  • olijfolie extra vierge
  • sesamzaadjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan gezouten water op voor de noedels en kook gaar in 6 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel koud af.
  2. Verwarm in een steelpannetjes de witte wijnazijn en suiker tot de suiker is opgelost. Doe in een mengkom.
  3. Snij de rode ui in dunne halve ringen en de spitskool, peen en paprika in dunne reepjes. Voeg de rode ui en de helft van de spitskool bij de azijn en roer even door. Zet weg. Doe de andere helft van de spitskool, de peen en paprika in een saladekom en zet ook weg.
  4. Bereid de bavette. Verhit boter en olie in een koekenpan. Dep het vlees goed droog en bestrooi met peper en zout. Bak als de boter wat bruin begint te worden de bavette 1 minuut op hoog vuur rondom bruin. Laat vervolgens ca. 3-4 minuten op laag vuur rustig braden. Wikkel de bavette in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Ze mag nog wat rood zijn van binnen.
  5. Meng de noedels met de ingelegde groenten en de andere groenten. Breng op smaak met ketjap, olijfolie, peper en zout.
  6. Snij de bavette in dunne reepjes. Serveer de noedelsalade met de bavettekreepjes en garneer met sesamzaadjes.