Skip to main content

Noedelsalade met kippendij, andijvie en gemengde basilicum

Kip

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode peper
  • 4 el limoensap
  • 2 blokken noedels
  • 400 gram kippendijvlees
  • 250 gram andijvie
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 komkommer
  • 200 gram peen
  • 15 gram basilicum

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 4 el plantaardige olie
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij in fijne reepjes. Halveer de knoflook en verwijder eventueel het loof als dat er is. Snij zo fijn mogelijk.
  2. Meng in een grote(!) mengkom of slabak een dressing van vissaus en sojasaus (of alleen sojasaus, doe dan iets minder), plantaardige olie*, rode peper, limoensap (bewaar een beetje limoen voor de pokebowl elders deze week!), suiker, azijn en de knoflook.
  3. Zet een pan water op voor de noedels.
  4. Verhit olie in een grote koekenpan en dep de kippendij goed droog. Je kunt eventueel de kippendij kleiner snijden. Bak kort, al omscheppend, zonder peper en zout rondom bruin en gaar. Haal de kip uit de pan en roer door de dressing. Laat ca. 10 minuten staan.
  5. Breek de noedelvierkantjes in het kokende water, zodat alles later beter mengt. Kook gaar in ca. 4 minuten en spoel koud af. Voeg bij de kip en dressing.
  6. Snij de andijvie in fijne repen en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de radijsjes in plakjes en de komkommer in dunne kwartmaantjes. Rasp de peen. Roer goed door de noedels zodat alles bedekt is met dressing.
  7. Maak af met blaadjes basilicum en serveer direct.
  8. * als je sesamolie hebt is het lekker om half-half te doen