Skip to main content

Noedelsoep met oesterzwam, gember, raapsteel en Chinese kool

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el gember (geraspte)
  • 2 stengels lente-ui
  • 300 gram oesterzwammen
  • 200 gram peen
  • 2 blokjes misobouillon
  • 125 gram noedels (2 vierkantjes)
  • 400 gram tofu
  • 800 gram Chinese kool
  • 150 gram raapsteel

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 1000 ml kokend water
  • om te bakken zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstwijn (optioneel)
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Snij het wit van de lente-ui heel fijn.
  2. Zet de waterkoker aan.
  3. Verhit in een afsluitbare wok of diepe koekenpan de zonnebloemolie. Fruit gember, lente-ui en knoflook zachtjes.
  4. Snij de oesterzwammen in repen. Schil de peen en maak met behulp van een de dunschiller of een kaasschaaf linten. Voeg beiden toe en bak een paar minuten stevig mee.
  5. Voeg de helft van de sojasaus en wat peper toe. Voeg als je dat hebt ook de rijstwijn toe. Heb je dat niet, vervang dan door witte wijnazijn met een klein schepje suiker.
  6. Giet het kokende water bij de oesterzwammen en peen en kruimel de misobouillonblokjes erbij. Breek de noedelvierkanten door midden en leg erbij. (Wij vinden een half pak voor 4 genoeg, maar met grote eters in huis is ¾ pak ook prima!). Kook ca. 3 minuten.
  7. Snij de tofu in blokjes en meng bij de soep.
  8. Halveer de Chinese kool en snij in reepjes. Voeg bij de soep en dek af. Was de raapsteel met behulp van een slacentrifuge en voeg toe. Laat even slinken en zet het vuur uit. Breng de soep indien nodig op smaak met nog wat sojasaus.
  9. Snij de lente-ui in ringetjes. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de lente-ui.