Skip to main content

Noedelsoep met krokante tofoe in pindaglazuur

Vegetarisch, Eva's Keukenkast

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram tofoe
  • 4 el pindakaas
  • 1 el gember
  • 1 rode chilipeper
  • 150 gram peen
  • 4 eieren
  • 1 stronk paksoi
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 0.75 pak noedels
  • 1 pakje taugé
  • 1 limoen
  • 15 gram koriander

In Huis

  • 6 el zonnebloemolie (of lichte olijfolie)
  • 1 el sesamolie (optioneel)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el chilisaus
  • 1.50 liter water
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus voor de soep
icon package

Recept stappen

  1. Dep de tofoe goed droog en snijd in blokjes van 1 cm. Frituur de tofoe in de olie.
  2. Meng de pindakaas, sesamolie (optioneel), sojasaus, basterdsuiker en chilisaus in een kom en hussel de gefrituurde blokjes tofoe erdoorheen. Zet apart tot gebruik.
  3. Zet een pan met het water op en laat de blokjes groentebouillon oplossen.Schil en rasp de gember en de knoflook. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd in halve ringetjes. Voeg bij de bouillon, samen met de sojasaus en sesamolie (optioneel).
  4. Schil de peen en snijd in dunne reepjes (lucifer formaat). Voeg bij de bouillon, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  5. Kook de eieren 6 minuten, laat schrikken onder koud water, pel en snijd doormidden.
  6. Snijd de paksoi in grove repen en halveer de kastanjechampignons. Voeg samen met de noedels toe aan de bouillon en laat 5 minuten zacht koken – de noedels moeten beetgaar zijn. Roer de laatste minuut de taugé erdoor.
  7. Knijp de limoen erboven uit en breng de soep eventueel hoger op smaak met nog wat sojasaus.
  8. Serveer de soep met de halve eitjes en krokante tofoeblokjes. Garneer met de koriander.