Skip to main content

Noedelsoep met oesterzwam, gember, paksoi en witte kool

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram witte kool
  • 2 el gember (geraspt)
  • 2 stengels lente-ui
  • 160 gram fijne noedels
  • 200 gram peen
  • 300 gram oesterzwammen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 blokjes misobouillon
  • 300 gram paksoi
  • 400 gram tofu

In Huis

  • 1000 ml kokend water
  • 4 teentjes knoflook
  • om te bakken (zonnebloem)olie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de noedels en zet de waterkoker met de aangegeven hoeveelheid aan voor de soep. Snij de witte kool in fijne reepjes en zet weg.
  2. Schil en rasp de gember*. Hak de knoflook fijn. Snij het wit van de lente-ui heel fijn en bewaar het groen.
  3. Verhit (zonnebloem)olie in een afsluitbare wok of diepe koekenpan. Fruit de gember, lente-ui en knoflook zachtjes.
  4. Schil de peen snij in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan de gember en lente-ui. Scheur de oesterzwammen in repen. Voeg toe en bak alles een paar minuten.
  5. Kook de noedels in het ruim kokende water in 6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water.
  6. Voeg de helft van de sojasaus en wat peper toe. Voeg als je dat hebt ook de rijstazijn toe. Heb je dat niet, vervang dan door witte wijnazijn met een klein schepje suiker.
  7. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Giet het kokende water bij de oesterzwammen en peen, voeg de bleekselderij en de witte kool toe en kruimel de misobouillonblokjes erbij. Kook ca. 3 minuten.
  8. Snij de paksoi in stukjes van 2 cm, voeg toe en kook kort mee. Snij de tofu in blokjes van 2 cm en meng door de soep. Voeg de noedels toe en dek af. Warm nog even goed door. Snij het groen van de lente-ui in ringetjes.
  9. Breng de soep indien nodig op smaak met de rest van de sojasaus. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de lente-ui.
  10. Wij koken altijd liever met minder dan 50 gram noedels p.p. zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee.