Skip to main content

Noedelsoep met spitskool, paksoi en little gem

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Spitskool
  • 250 g Paksoi
  • 150 g Little gem sla

In Huis

  • 2 cm Gemberwortel
  • 1 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 40 ml Sojasaus
  • 200 g Noedels
  • 1 stuk(s) Limoen
  • naar smaak Korianderblad
  • 50 g Gebakken uitjes
icon package

Recept stappen

  1. Schil de gember en snij in de lengte doormidden.
  2. Breng een pan met het water, de bouillonblokjes, gember en de sojasaus aan de kook. Laat zachtjes 15 minuten trekken.
  3. Snij de little gem in zeer fijne reepjes. Snij de paksoi in grove repen. Snij de spitskool fijn.
  4. Verwijder de gember uit de bouillon. Voeg de kool en de noedels toe aan de bouillon en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de paksoi toe en laat circa 1 minuut meekoken. Breng de soep op smaak met een beetje peper.
  5. Halveer de limoen en knijp een helft uit boven de pan. Snij de andere helft in partjes.
  6. Snij de koriander fijn en roer door de soep. Schep de soep in kommen en strooi er wat fijngesneden little gem en wat gebakken uitjes over. Serveer met een partje limoen.