Skip to main content

Noedelsoep met tahoe, prei, boontjes en champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Sperziebonen
  • 50 g Prei
  • 150 g Champignons
  • 400 g Tahoe

In Huis

  • 1 el Gember (geraspte)
  • 2 liter Groentebouillon
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 200 g Soba noedels
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Sojasaus
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Limoen
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Haal de boontjes af en breek in tweeën. Snijd de prei in ringen en was goed.
  2. Snijd de champignons doormidden. Schil en rasp de gember.
  3. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verhit de groentebouillon.
  4. Kook de eieren in ca. 7 min halfzacht in een andere pan. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  5. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal uit het water m.b.v. een tang en spoel af onder de koude kraan. Verdeel de noedels over vier grote soepkommen (bij 4p). Blancheer nu de boontjes beetgaar in hetzelfde water. Haal uit het water met een schuimspaan. Doe in een vergiet en spoel af onder koud water zodat ze niet na garen. Laat ze uitlekken en leg ze op de noedels. Doe hetzelfde met de prei.
  6. Leg de gekookte eieren eveneens in de kom(men).
  7. Snijd de tahoe in blokjes van ca. 2 cm. Verhit 1/3e van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tahoe bruin. Laat uitlekken en verdeel over de de kom(men).
  8. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de champignons tot de randjes bruin worden.
  9. Roer de gember erdoor en bak 1 min mee.
  10. Pers de knoflook er bovenuit en roerbak 30 sec. Blus af met de sojasaus.
  11. Leg in de kom(men) en bestrooi met de ringetjes rode peper.
  12. Schep de hete bouillon erbij. Knijp er wat limoensap over en serveer.