Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noedelwok met bimi, paksoi, kastanjechampignons, miso, pinda’s en chili-olie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 23 ALLE noedels bimi champignons wortel miso chiliolie pinda 21165

Ingrediënten

In de box

  • 1 pak woknoedels (tip)
  • 1 stuks gele ui
  • 250 gram (ca.) wortel
  • 250 gram bimi
  • 1 stuks paksoi
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 80 gram pinda's versgebrand, ongezouten
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 el misopasta Hokkai
  • 2 stuks eieren

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl chilivlokjes (optioneel)
  • 2 el (milde)olie (optioneel)
  • 2 el sojasaus
  • kneepje citroen- of limoensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op. Kook de noedels, vanaf dat het water kookt, gaar in 10 minuten. Spoel koud af en laat uitlekken.
  2. Snij de ui in dunne, halve ringen. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Schil de wortel en snij in halve of kwart maantjes.
  3. Snij de bimisteeltjes en de steel van de paksoi (het witte deel) in stukken van 2 cm, zet het vuur hoger en bak een paar minuten mee met de ui. Hou de kopjes van de bimi en het paksoiblad apart.
  4. Snij de champignons in plakjes. Bak ca. 5 minuten mee met de groenten.
  5. Snij het blad van de paksoi in reepjes. Bak samen met de rest van de bimi de laatste paar minuten mee. Pers de knoflook erbij. Schud een paar keer goed om.
  6. Doe de chilivlokjes met de (milde) olie en zout in een schaaltje. Hak de pinda’s fijn. Doe een paar lepeltjes chili-olie in een klein koekenpannetje en bak daarin de pinda’s ca. 2 minuten aan. Doe in een schaaltje.
  7. Snij de lente-ui in ringetjes (hou wat apart voor garnering). Voeg bij de groenten samen met de misopasta en sojasaus en schep een paar keer stevig om.
  8. Kluts de eieren met wat zout en peper. Schep stevig door de groenten tot het net aan stolt.
  9. Meng de noedels door de groenten en breng op smaak met peper, een kneepje citroen(- of limoen)sap en eventueel nog een scheutje sojasaus.
  10. Serveer de noedels met de pinda’s, lente-ui en wat chiliolie/chilivlokjes (tip).
  11. TIP: je hebt meer noedels gekregen voor grote eters.