Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noorse groentesoep met parelgort en salade van gekleurde bieten en walnoten

Vegan

  • Totale tijd minuten
Noorse groentesoep met parelgort en salade van gekleurde bieten, cottage cheese en walnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 160 gram parelgort
  • 900 gram gekleurde bieten
  • 300 gram pastinaak
  • 200 gram groene kool
  • 2 stuks prei
  • 1 potje kikkererwten
  • 60 gram walnotenstukjes
  • 1 bosje peterselie
  • 150 ml amandelyoghurt

In Huis

  • 1500 ml water
  • 3 blokje groentebouillon
  • olie om in te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • kneep citroensap (uit een flesje)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • mespuntje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon voor.
  2. Verwarm olie in een soeppan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes, hak de helft(!) van de knoflook fijn, voeg met de tijm en parelgort bij de ui. Voeg na een paar minuten de bouillon toe en kook ca. 30 minuten tot de parelgort gaar is (zet blijft een beetje bite houden).
  3. Schil de bieten en snij in dunne partjes. Meng met olie, een kneep citroensap, peper en zout. Leg op een met bak papier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes van max 1 cm, voeg bij de bouillon. Snij de groene kool in dunne reepjes, voeg toe. Snij de prei in dunne ringen, was goed en voeg ook toe.
  5. Prak de kikkererwten (zie tip) een beetje fijn met een vork of stamper. Kook mee met de bouillon.
  6. Rooster de walnotenstukjes in een droge koekenpan. Voeg, als het begint te kleuren wat zout en olie toe. Laat afkoelen. Hak de peterselie fijn.
  7. Pers de rest van de knoflook in een kommetje en druk er met een lepeltje 0.5 tl zout (bij 4p) doorheen. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  8. Meng de dressing, amandelyoghurt en helft van de peterselie door de bietjes. Verdeel de walnoten erover. Meng de rest van de peterselie door de soep.
  9. Check of de soepgroenten en parelgort gaar zijn en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Serveer met de bietensalade.
  10. Let op: Controleer wat voor bouillonblokjes je in huis hebt. Er zijn ook pakjes waar je 1 blokje op 1 liter gebruikt. Dit staat op de verpakking vermeld.
  11. Rooster een deel van de kikkererwten 5-10 minuten mee in de oven. Serveer als topping bij de bietjes.