Oesterzwammen met groentemousseline, kappertjesolie en stokbrood

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Oesterzwammen met groentemousseline, kappertjesolie en stokbrood | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In de box

  • 300 gram koolrabi
  • 400 gram peen
  • 400 gram knolselderij
  • 2 stuks meerzaden stokbrood
  • 300 gram oesterzwammen
  • 1 potje witte bonen
  • 2 el kappertjes
  • 200 gram spinazie

In Huis

  • 4 tl gedroogde tijm
  • klont (vegan) boter
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 4 el olijfolie extra vierge (voor de kappertjes)
  • 2 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolrabi, peen en knolselderij en snij in gelijke stukken van ca. 3 cm (snij de peen wat kleiner). Zet net onder water en voeg zout en de helft (!) van de gedroogde tijm toe. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Verwarm de oven voor en bak het stokbrood af volgens bereidingswijze op de verpakking.
  3. Snij of scheur de oesterzwammen in repen. Hou apart.
  4. Giet de gaargekookte groenten af en laat droogstomen in de pan. Voeg de witte bonen toe, incl. aanhangend vocht. Pureer zo glad mogelijk met de staafmixer of keukenmachine. Maak er een smeuïge mousseline van met een goede klont (vegan) boter en evt. een scheut olijfolie extra vierge. Proef en breng op smaak met citroensap en zout.
  5. Verwarm een klont (vegan) boter in een wok of grote koekenpan en bak de kappertjes ca. 2 min tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en meng met de olijfolie extra vierge in een bakje.
  6. Bak de oesterzwammen in de pan van de kappertjes op stevig vuur tot ze bruinen. Hak de knoflook fijn. Voeg toe samen met de andere helft van de tijm. Schud een paar keer om.
  7. Schep de spinazie door de oesterzwammen en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de mousseline met de gewokte groenten, kappertjesolie en stokbrood.