Oesterzwammen met kipblokjes, komijnekaas en paksoi

Kip

  • Totale tijd 20 minuten
Appel met appelchips en ijs | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijenvlees
  • 1 stuks paksoi
  • 200 gram oesterzwammen
  • 150 gram komijnekaas

In Huis

  • snufje kippenkruiden
  • om te bakken olijfolie
  • snufje kurkumakruiden
  • 1 tl oregano, gedroogd
  • 1 tl tijm, gedroogd
  • 200 ml verse room
  • 1 handje pijnboompitten
icon package

Recept stappen

  1. Snij de kippendijenvlees in blokjes en kruid met kippenkruiden. Snij de paksoi grof en de oesterzwammen in stukken.
  2. Verwarm olijfolie in een pan en bak de blokjes kip voor ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg de paksoi en de oesterzwammen in de pan en bak mee met de blokjes kip voor nog 5 minuten.
  4. Strooi ondertussen kurkumakruiden, gedroogde oregano en gedroogde tijm erover en meng goed. Voeg na 5 minuten verse room toe. Bak door op laagvuur voor nog 5 minuten.
  5. Rasp ondertussen de komijnekaas en bak in een apart pan kort de pijnboompitten aan.
  6. Voeg de geraspte kaas en de pijnboompitten in de pan met de kipblokjes, meng goed en serveer.