Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oesterzwammen met Regenboogwortel, Venkel en Rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks venkel
  • 700 gram regenboogwortel
  • 4 stuks lente-ui
  • 300 gram oesterzwammen
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • 250 gram rijst
  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Snij de venkel in dunne reepjes, de regenboogwortel in plakjes, de lente-ui in ringen en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  4. Doe de regenboogwortel en venkel erbij en bak alles nog 8 minuten tot het zacht is.
  5. Breng op smaak met witte wijnazijn, zout en peper.
  6. Serveer de groenten en oesterzwammen op een bedje van rijst en garneer met fijngehakte peterselie en lente-ui.