Skip to main content

Oeufs Benedictine met Hollandaisesaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ei geel
  • 3 takje(s) Dragon
  • 4 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 100 g Boter
  • 100 ml Creme fraiche
  • 1 tl Citroensap
  • scheutje(s) Azijn
  • 4 stuk(s) Muffins of beschuitbollen
  • 4 plakje(s) Jong belegen kaas
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de saus. Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Niet bruin laten worden! Neem als de boter gesmolten is de pan van het vuur. Wacht twee minuten. De boter mag niet meer te heet zijn. Voeg nu de eigelen toe onder voortdurend en snel roeren met een garde. Voeg onmiddellijk daarna de creme fraiche en citroensap toe en klop verder tot je een romige dikke saus hebt.
  2. 2. Snipper wat dragon door de saus. Mocht je het idee hebben dat de saus gaat schiften, klop dan gewoon hard door, het komt goed! Je kunt deze saus heel voorzichtig al roerend weer een beetje opwarmen.
  3. 3. Breng een pannetje water met de azijn tegen de kook aan. Pocheer de eieren (evt. met behulp van een eierpocheerder) 3-4 minuten in het water.
  4. 4. Halveer in de tussentijd de muffins en rooster ze mooi bruin.
  5. 5. Beboter de muffins en beleg de 4 onderste helften met een plakje kaas. Leg op iedere muffin vervolgens een gepocheerd ei. Bestrooi met peper en zout en knip er dragon over. Schenk er een scheut Hollandaise saus over en bestrooi met dragon. Bedek met de bovenkant van de muffins.
  6. <br>Tip: ook lekker met gerookte zalm, gebakken bacon of vers fruit.