Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Okonomiyaki-omelet met spitskool en rijstsalade met lente-ui

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Okonomiyaki-omelet met spitskool en rijstsalade met lente-ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 tl bakpoeder
  • 9 stuks eieren
  • 4 stuks lente-ui
  • 250 gram spitskool
  • 200 gram palmkool
  • 200 gram wortel geel
  • 100 gram ijsbergsla
  • 0.5 stuks komkommer
  • 2 el gember
  • 1 stuks limoen

In Huis

  • 6 el bloem
  • olie om te bakken
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el sojasaus voor de dressing
  • 3 el ketchup
  • 1.5 el sojasaus voor de saus
  • 1.5 tl mosterd
  • 1.5 el rijstazijn
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Meng de bloem en het bakpoeder met de eieren. Klop samen met 2 el water pp met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met zout (1 tl bij 4p) en peper.
  3. Snij de lente-ui (incl. het groen) in dunne ringetjes. Bewaar de helft voor in de salade en doe de andere helft bij het ei. Snij de spitskool in reepjes en voeg bij het ei.
  4. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan (zie tip 1). Bak de omelet afgedekt op zacht vuur 8-10 minuten. Draai daarna om met een spatel of keer hem eerst op een bord en schuif terug in de pan. Bak nog 2-3 minuten.
  5. Zet een pannetje met een laagje water op. Verwijder het taaie deel van de nerf van de palmkoolbladeren. Snij in dunne reepjes. Blancheer 5 minuten, giet en spoel koud af en laat uitlekken.
  6. Schil en rasp de peen in een slakom. Snij de ijsbergsla in fijne sliertjes en de komkommer in kleine blokjes. Voeg toe.
  7. Maak de dressing voor de rijst. Schil en rasp de gember. Pers de limoen en meng het sap in een kommetje met de witte wijnazijn en sojasaus. Voeg de dressing bij de groenten in de kom en schep de warme rijst en uitgelekte palmkool erdoor. Garneer met de overgebleven lente-ui.
  8. Maak de okonomiyakisaus (zie tip 2). Meng de ketchup met de sojasaus, mosterd en rijstazijn (of witte wijn azijn).
  9. Serveer de omelet met de saus en de rijstsalade.
  10. Tip 1: Hou qua grootte van de pan de volgende afmeting aan voor het beste resultaat: 2p: Ø20 cm; 3/4p: Ø30 cm. Tip 2: Heb je geen ketchup? Vervang dan voor wat mayo met sojasaus of sweet chilisaus.