Okonomiyaki-omelet met spitskool en rijstsalade met Nieuw Zeelandse spinazie en lente-ui
Vegetarisch
- Voorbereiding minuten

Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1.5 tl bakpoeder
- 10 stuks eieren
- 2 stengels lente-ui
- 500 gram spitskool
- 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
- 200 gram wortel geel
- 5 stuks komkommer
- 1 el gember
- 1 stuks limoen
In Huis
- 6 el bloem
- olie om te bakken
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el sojasaus (voor dressing)
- 4 el (Milde) olijfolie
- 4 el ketchup
- 2 el sojasaus (voor okonomiyakisaus)
- 2 tl (Djion) mosterd
- 2 el rijstazijn
Recept stappen
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Meng de bloem en het bakpoeder met de eieren. Klop samen met 2 el water pp met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met zout (0.5 tl bij 2p) en peper.
- Snij de lente-ui (incl. het groen) in dunne ringetjes. Bewaar de helft voor in de salade en doe de andere helft bij het ei. Snij de spitskool in dunne reepjes en voeg iets minder dan de helft bij het ei.
- Verwarm olie in een afdekbare koekenpan (zie tip 1). Bak de omelet afgedekt op zacht vuur 8-10 minuten. Draai daarna om met een spatel of keer hem eerst op een bord en schuif terug in de pan. Bak nog 2-3 minuten.
- Breng een pan met een laagje water en zout aan de kook. Spoel de Nieuw Zeelandse spinazie af onder de kraan. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Blancheer samen met de overige spitskool ca. 3 minuten in het gezouten water en spoel koud af.
- Schil en rasp de wortel grof in een slakom. Was de komkommer en snij in kleine blokjes. Voeg toe samen met de geblancheerde groenten.
- Maak de dressing voor de rijst. Schil en rasp de gember en pers de limoen (0,5 el bij 2p). Meng samen in een kommetje met witte wijnazijn, sojasaus en (milde) olijfolie. Voeg de dressing bij de groenten in de kom en schep de warme rijst erdoor. Garneer met de overgebleven lente-ui.
- Maak de okonomiyakisaus (zie tip 2). Meng de ketchup met sojasaus, mosterd en rijstazijn (of witte wijn azijn).
- Serveer de omelet met de saus en de rijstsalade.
- Tip 1: Hou qua grootte van de pan de volgende afmeting aan voor het beste resultaat: 2p: Ø20 cm; 3/4p: Ø30 cm.
- Tip 2: Heb je geen ketchup? Vervang dan voor wat mayo met sojasaus of sweet chilisaus.