Old school ovenschotel met erwtengehakt, palmkool, aardappel-meiraappuree en een salade met rozijntjes

Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Old school ovenschoten met erwtengehakt palmkool puree en salade | maaltijbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 500 gram meiraap
  • restjes sweet dumpling pompoen (optioneel)
  • 2 doosjes rozijntjes
  • 1.5 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 300 gram palmkool
  • 400 gram erwtengehakt
  • naar smaak kropsla

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl sojasaus
  • 3 teen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el sambal (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Neem de helft van de meiraap, schil en snij in stukken (meiraap wat kleiner dan de aardappel). Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten. Zie tip!
  2. Snij de rest van de meiraap in flinterdunne plakjes. Maak een dressing van witte wijnazijn, mosterd, olijf olie extra vierge, peper en zout en meng die vast met de meiraap in een slabak. Roer de rozijntjes erdoor.
  3. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een koekenpan. Schil en snij de peen in kleine blokjes en bak mee. Voeg als de ui glazig is zout (0,5tl bij 4p) toe. Dit haalt het vocht uit de ui waardoor deze extra smaakvol wordt. Laat zachtjes bakken.
  4. Zet een pan met een laagje water en zout op voor de palmkool. Spoel de palmkoolbladeren af en snij met een groot mes de nerf eruit. Snij daarna in reepjes. Kook de palmkool 4-5 minuten. Giet af en doe terug in de pan. Roer de sojasaus en peper erdoor en evt. een kneepje citroensap uit een flesje.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden of de grill.
  6. Hak de knoflook fijn, voeg bij de ui en peen. Voeg ook het erwtengehakt toe en bak met behulp van een spatel rul. Breng op smaak met de kerriepoeder en paprikapoeder en meng goed. Een lepel sambal is ook lekker!
  7. Vet een ovenschaal in en bedek met het erwtengehakt mengsel. Verdeel de palmkool erover.
  8. Giet de aardappel en meiraap af als deze gaar zijn, bewaar wat kookvocht! Stamp grof, maak smeuïg met het kookvocht en breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel over palmkool en maak met een vork een patroon. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet ca. 10 minuten in de oven zodat de bovenkant kleurt.
  9. Was de sla en scheur grof. Voeg bij de meiraap en rozijntjes. Serveer de salade bij de ovenschotel.
  10. Heb je nog pompoen over? Snij in stukken kook mee voor de puree.