Old school ovenschotel met erwtengehakt, snijbiet, aardappel-meiraappuree en een salade met rozijntjes

Vegan

  • Totale tijd minuten
Old school ovenschoten met erwtengehakt palmkool puree en salade | maaltijbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Doré kruimige aardappelen
  • 500 gram meiraap
  • naar smaak rozijnen
  • 1.5 stuks banaansjalot
  • 200 gram peen
  • 400 gram erwtengehakt
  • 300 gram snijbiet
  • 2 kropje little gem sla

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el sambal (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Neem de helft van de meiraap, schil en snij in stukken (meiraap wat kleiner dan de aardappel). Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Snij de rest van de meiraap in flinterdunne plakjes. Maak een dressing van witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout en meng die vast met de meiraap in een slabak. Roer een deel van de rozijntjes erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden of de grill.
  4. Snipper de sjalot. Fruit in wat olie in een koekenpan. Schil en snij de peen in kleine blokjes en bak mee. Voeg als de ui glazig is zout 0,5tl (bij 4p) toe. Dit haalt het vocht uit de ui waardoor deze extra smaakvol wordt. Laat zachtjes bakken.
  5. Hak de knoflook fijn, voeg bij de ui en peen. Voeg ook het erwtengehakt toe en bak met behulp van een spatel rul. Breng op smaak met de kerriepoeder en paprikapoeder en meng goed. Een lepel sambal is ook lekker!
  6. Vet een ovenschaal in en bedek met het erwtengehakt mengsel.
  7. Was de snijbiet goed. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Roerbak in de pan van het gehakt tot ze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over het gehakt.
  8. Giet de aardappel en meiraap af als deze gaar zijn, bewaar wat kookvocht! Stamp grof, maak smeuïg met het kookvocht en breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel over snijbiet en maak met een vork een patroon. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet ca. 10 minuten in de oven zodat de bovenkant kleurt.
  9. Snij de little gem in reepjes. Voeg bij de meiraap en rozijntjes. Serveer de salade bij de ovenschotel.
  10. Je hebt meer rozijntjes gekregen, lekker als snackje tijdens het koken.