Skip to main content

Old skool ovenschotel met gehakt, aardappelpuree, snijbiet en meiraap en een salade van Chinese kool en rozijntjes

Rund, Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Agria aardappels
  • 2 meirapen
  • 1 ui
  • 100 gram peen
  • 400 gram gehakt, half-om-half
  • 600 gram snijbiet
  • 200 gram Chinese kool
  • 2 doosjes rozijntjes

In Huis

  • olijfolie (om te bakken)
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak suiker
  • olijfolie, extra vierge (voor de dressing)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en de meiraap en snij in stukken (meiraap wat kleiner dan de aardappel). Zet op in een laagje water en kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een koekenpan. Schil en snij de peen in hele kleine blokjes en bak mee. Voeg als de ui glazig is het zout (1tl bij 4p) toe. Dit haalt het vocht uit de ui waardoor deze extra smaakvol wordt. Dit zout zal straks ook het gehakt op smaak brengen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Hak de knoflook fijn, voeg bij de ui en peen. Voeg ook het gehakt toe en bak rul.
  5. Vet een ovenschaal in en bedek met het gehakt.
  6. Was de snijbiet. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Roerbak (eerst de steel en dan het blad) de snijbiet in de pan van het gehakt tot ze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over het gehakt.
  7. Giet de aardappel en meiraap af als deze gaar zijn, bewaar wat kookvocht. Stamp grof. Maak smeuïg en breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Verdeel over de snijbiet. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet een paar minuten onder de grill zodat de bovenkant kleurt.
  8. Snij de Chinese kool in reepjes en meng met de rozijntjes. Maak een dressing van de witte-wijnazijn, mosterd, extra vierge olijfolie en een suiker naar smaak. Meng door de salade.