Oma's soep met aardappel, prei en wortel
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 2 stuks aardappelen Frieslander
- 1 stuks wortel
- 2 stuks prei
- 1 stuks meegranen desem brood
In Huis
- 3 teentjes knoflook
- 1 klontje boter
- 3 blokjes (voor 500 ml) kippenbouillon
- 100 gram crème fraîche
- 1 el mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de wortel in halve maantjes. Snij de prei in ringen en spoel goed af.
- Verwarm de boter in een diepe pan en fruit de sjalot en knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg de aardappel, wortel en prei toe en bak kort mee.
- Voeg 1,5 liter water en de bouillonblokjes toe. Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Besprenkel het brood met water en bak het in 10-13 minuten af.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg de crème fraîche en mosterd toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met het meergranen desem brood.