Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oma's soep met aardappel, prei en wortel

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 2 stuks aardappelen Frieslander
  • 1 stuks wortel
  • 2 stuks prei
  • 1 stuks meegranen desem brood

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klontje boter
  • 3 blokjes (voor 500 ml) kippenbouillon
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de wortel in halve maantjes. Snij de prei in ringen en spoel goed af.
  3. Verwarm de boter in een diepe pan en fruit de sjalot en knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg de aardappel, wortel en prei toe en bak kort mee.
  4. Voeg 1,5 liter water en de bouillonblokjes toe. Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Besprenkel het brood met water en bak het in 10-13 minuten af.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg de crème fraîche en mosterd toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met het meergranen desem brood.