Skip to main content

Omelet met gekaramelliseerde sjalot, pastinaak, boerenkool en tijm

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Pastinaak
  • 4 stuk(s) Sjalot
  • 100 g Boerenkool
  • 8 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Suiker
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 2 takje(s) Tijm
  • 2 el Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de pastinaak of borstel de schil schoon. Snij in kleine dunne plakjes. Snij de sjalotjes in ringen. Verhit 1 el (bij 4p) van de olie in een koekenpan en bak de sjalotjes zachtjes 5 minuten aan. Doe de suiker en de balsamico erdoor en laat zachtjes karamelliseren.
  2. 2. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de pastinaak zachtjes 10 minuten aan.
  3. 3. Bestrooi met tijm en bak aan totdat de pastinaak zacht begint te worden. Doe de boerenkool erbij. Bestrooi met wat zout en doe een deksel op de pan. Laat zachtjes bakken totdat de boerenkool geslonken is.
  4. 4. Verhit de ovengrill. Klop de eieren met de melk en wat zout en peper los. Giet over de pastinaak en boerenkool. Doe het deksel weer op de pan en bak totdat de onderkant begint te bruinen maar de bovenkant nog wat nat is. Verdeel dan de gekaramelliseerde ui erover en zet onder de grill, zodat de bovenkant ook bruin wordt.
  5. 5. Serveer met een eenvoudige salade.