Skip to main content

Omelet met gemengde paddestoelen en salade van veldsla

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 200 g Wortel
  • 1 zakje(s) Veldsla
  • 2 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
  • 8 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 7 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Sinaasappelsap
  • 1 tl Mosterd
  • snufje(s) Suiker
  • 1 el Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de aardappels beetgaar in ca. 15 minuten.
  2. 2. Laat een beetje afkoelen en snij in stukken. Verhit 1 eetlepel (bij 4p) olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels mooi bruin.
  3. 3. Meng een dressing van 4 eetlepels (bij 4p) olijfolie, het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en wat zout en peper.
  4. 4.Snij de wortel julienne. Doe de veldsla in een kom en meng met de wortel. Meng de dressing erdoor.
  5. 5.Snij de paddenstoelen in stukken. Verhit 2 eetlepels (bij 4p) van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen bruin. Bestrooi met peper en zout. Bak totdat het vocht verdampt is.
  6. 6. Verhit de boter in een koekenpan. Klop de eieren los en bak een omelet met de helft van de eieren. Leg de helft van de paddenstoelen er op en klap dicht. Snij doormidden en serveer. Bak zo nog een omelet en serveer met de gebakken aardappels en salade.
  7. 7.Let op; bij een 2p Krat hoef je maar 1 omelet te maken.
  8. <br>Tip: Ook lekker met geroosterd brood of een graanschotel.