Skip to main content

Omelet met portobello, geroerbakte broccoli en chilisaus van Pepper Pot

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 300 g Portobello
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • pak(ken) Noedels
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 5 el Chilisaus
  • 1 stuk(s) Komkommer

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op voor de noedels en later de broccoli. Snij de broccoli in roosjes.
  2. Snij de portobellos doormidden en dan in plakken van een halve cm. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de rode peper en snij in reepjes. Verwarm een scheutje olie en bak daarin op hoog vuur de portobellos aan. Draai het vuur zacht, roer 2/3 van de knoflook erdoor en laat nog even wat garen. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet even weg om wat af te koelen.
  3. Kook de noedels gaar in 3 minuten. Haal ze met een knijper uit de pan en spoel even af met koud water in een vergiet. Doe nu de broccoli roosjes in het kokende water. Breng weer aan de kook en blancheer in 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Klop ondertussen de eieren los in een kom met een heel klein scheutje melk, peper en zout en 3 el chilisaus (bij 4p) en de sojasaus. Veeg de paddenstoelen-pan schoon, verwarm een scheutje olie en fruit daarin de rode peper en de rest van de knoflook even kort aan.
  4. Voeg dan uitgelekte broccoli roosjes toe en roerbak mee. Maak op smaak met wat zout en als je het in huis hebt een drupje sesamolie. Haal uit de pan en houd warm. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Meng met 2 el chilisaus (voor 4p) en een snufje zout.
  5. Voeg de uitgelekte noedels en de paddenstoelen toe aan het eiermengsel. Verwarm nu in dezelfde koekenpan weer wat olie en bak daarin de omelet een beetje bruin en net gaar, hij mag nog een beetje zacht zijn van binnen (Bij 4p zijn waarschijnlijk 2 koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar).
  6. Serveer de omelet met de broccoli en de komkommersalade en nog wat chilisaus naar smaak.