Skip to main content

Omelet met portobellos en courgette-venkelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 krop(pen) Mini bindsla
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Venkelknol
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 2 el Gemengde basilicum
  • 4 stuk(s) Portobello
  • 8 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 300 g Quinoa
  • 2 filet(s) Ansjovisfilet
  • 150 ml Yoghurt
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Kappertjes
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teen Knoflook
  • naar smaak Olie om te bakken
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. 2. Snij de ansjovisfilets fijn. Meng yoghurt, mosterd, citroensap en ansjovis tot een dressing. Hak wat rode peper naar smaak en roer door de dressing. Breng op smaak met wat zout.
  3. 3. Haal de blaadjes van de bindsla los en leg op een schaal. Snij de courgette, venkel en komkommer in dunne plakjes. Leg de groenten op de sla en schenk er de dressing over. Bestrooi met de kappertjes en wat basilicumblad.
  4. 4. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Snij de portobellos in plakken en bak in ca. 10 minuten bruin en gaar. Bestrooi met zout en peper op het moment dat ze hun vocht beginnen los te laten. Knijp er de knoflook boven uit en bak nog 1 minuut mee. Meng de helft van de portobellos door de quinoa. Hou warm.
  5. 5. Roer de eieren los met wat zout en peper. Verhit 2 eetlepels boter in een grote koekenpan. Schenk de helft van de eieren in de koekenpan. Bak op hoog vuur een omelet terwijl de pan blijft bewegen. Vouw de omelet dubbel halveer. Leg op twee borden. Bak zo nog een omelet en halveer.
  6. 6. Serveer de omelet met overgebleven portobellos, de quinoa en de salade.