Omelet met snijbiet, courgette, overjarige kaas en geroosterde aardappels

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Omelet met snijbiet, ricotta en aardappels | Maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappels
  • 1 stuks courgette
  • 400 gram snijbiet
  • 80 gram extra belegen kaas Graafstroom

In Huis

  • olie om te bakken
  • 8 stuks eieren
  • 1 teentje knoflook
  • scheut melk
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snij in wedges. Hussel in een mengkom met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster gedurende 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  2. Snij de courgette in kleine blokjes. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak de courgette een paar minuutjes. Was de snijbiet grondig. Snij de stelen in kleine stukjes en het blad in reepjes. Voeg de steeltjes bij de paprika en bak nog een paar minuten mee. Voeg dan het blad toe en bak mee tot het is geslonken.
  3. Kluts intussen de eieren los. Rasp de kaas en hak de knoflook fijn. Voeg de kaas, knoflook, een scheut melk, peper en zout toe. Meng goed met elkaar. Giet over de snijbiet en courgette in de pan.
  4. Bak de omelet op zacht vuur, met het deksel op de pan, in 8-10 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van je omelet). Hij is goed als het ei gestold is.
  5. Serveer de omelet met de aardappels en eventueel mayonaise naar smaak.
  6. TIP vega: heb je nog wat kikkererwten? Voeg 1 el per persoon toe.