Omelet met snijbiet en harde geitenkaas


Ontbijt- of lunchgerecht

20 minuten - waarvan 10 wachttijd

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten
Duurzame lokale producten | Maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram (Bright Lights) snijbiet
  • 30 gram harde geitenkaas
  • 2 stuks eieren
  • 4 stuks eiwitten

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 4 el kikkererwten (uitgelekt)
  • olie om te bakken
  • scheut melk
icon package

Recept stappen

  1. Was de snijbiet grondig. Snij de stelen in kleine stukjes en het blad in reepjes. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak alleen de steeltjes ca 5 min. Voeg dan het blad toe en bak mee tot het is geslonken.
  2. Kluts intussen de eieren met de eiwitten los. Rasp de kaas en hak de knoflook fijn. Voeg de kaas, knoflook, kikkererwten, een scheut melk, gebakken snijbiet, peper en zout toe. Meng goed met elkaar.
  3. Verwarm nog wat olie in een koekenpan en bak de omelet op zacht vuur, met het deksel op de pan, in 8-10 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van je omelet). Hij is goed als het ei gestold is.