Skip to main content

Omelet met snijbiet en paprikabruschetta

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Paprika
  • 250 g Snijbiet
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 8 plakje(s) Ciabatta

In Huis

  • 8 stuk(s) Eieren
  • 100 g Jong belegen kaas
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de paprika. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika in de lengte doormidden. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 15 minuten totdat ze zwarte blazen krijgen. Laat een beetje afkoelen en verwijder het vel. Snij in repen.
  2. 2. Bereid de snijbietomelet voor. Snij de snijbiet in stukken. Snipper de sjalotjes. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Voeg de sjalot toe en bak zachtjes ca. 10 minuten. Voeg de snijbiet toe en bak ca. 15 minuten mee totdat deze geslonken is en het vocht uit de snijbiet verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Meng de eieren met de jong belegen kaas en 25 g van de Parmezaanse kaas. Voeg dan de snijbiet toe en meng goed. Verhit 3 eetlepels olie in de koekenpan en schenk het ei-snijbietmengsel in de pan. Bak op laag vuur ca. 10 minuten. Zorg dat de bovenkant nog nat is. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en zet de pan boven het midden van de oven. Bak totdat de bovenkant mooi bruin is.
  4. 4. Rooster in de tussentijd de sneetjes brood. Pel een teentje knoflook en rasp over het brood. Bedruppel met wat olijfolie en beleg met de paprika. Snij de omelet in stukken en serveer met de bruschetta.