Skip to main content

Omelet met tomaten en waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Cherrytomaatjes
  • 100 g Waterkers
  • 4 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 8 stuk(s) Eieren
  • 4 el Boter
  • 100 g Belegen kaas
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de tomaatjes en haal de blaadjes van de waterkers.
  2. Sla de eieren met 2 el (bij 4p) koud water en wat zout en peper los in een kom.
  3. Bak voor iedereen 1 omelet.
  4. Verhit steeds per omelet 1 el boter in een koekenpan van 18 cm doorsnee op matig vuur tot deze begint te bruisen.
  5. Schenk 1/4 (bij 4p) van het eiermengsel in de pan. Bak de omelet ca. 1 min, waarbij je het gare ei vanaf de randen naar binnen schuift en de vloeistof steeds naar de randen laat lopen.
  6. Als de omelet bijna gaar is schep je er 1/4 (bij 4p) van de tomaat erover.
  7. Bak de omelet tot hij precies gaar is en aan de onderkant goudbruin kleurt.
  8. Doe op een bord en schep de kaas en de waterkers erover.
  9. Klap de omelet dicht en houd warm. Bak zo alle omeletten.
  10. <br>Tip: lekker om te serveren met een (geroosterde) boterham.