Omelet van tomaatjes en courgette met waterkerssoep en brood van de Veldkeuken

Vegetarisch

  • Totale tijd 30-35 minuten
Omelet van tomaatjes en courgette met waterkerssoep en brood van de Veldkeuken | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks courgette
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 8 stuks eieren
  • 1 stuks Pain au Levain brood
  • 1 stuks sjalot
  • 300 gram Eersteling aardappelen
  • 2 bosje waterkers

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 800 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de helft(!) van de courgette in dunne plakjes. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak ca. 5 minuten tot ze beginnen te bruinen. Halveer de tomaatjes en pers de knoflook, bak kort mee.
  3. Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom. Giet over de groenten. Dek af en bak 10-15 minuten tot de omelet gaar is. Als je er een vork in prikt en deze komt er nog nat uit, dan moet hij nog even.
  4. Maak de soep. Bereid de bouillon voor. Snipper de sjalot en schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Fruit zachtjes een paar minuten in een soeppan. Snij de rest van de courgette in blokjes, voeg toe.
  5. Bak het brood ca. 10 minuten in de oven.
  6. Voeg de waterkers (zie tip 1) bij de sjalot en laat al omscheppend slinken. Voeg de bouillon toe. Laat ca. 8 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en een snuf nootmuskaat.
  7. Serveer de soep met de omelet en het brood (zie tip 2).
  8. 1. Bewaar een paar plukjes voor de rijstsalade. 2. Zet wat olijfolie extra vierge met peper en zout op tafel om het brood in te dippen.