Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oosters buikspek met Chinese kool en puree met bosui

Varken

  • Totale tijd minuten
Oosters buikspek met Chinese kool en puree met bosui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1200 gram Doré aardappels
  • 200 gram peen
  • 600 ca. gram Chinese kool
  • 4 stuks bosui
  • 4 stuks Oosters buikspek

In Huis

  • 1 tl chilivlokjes
  • 2 el milde olie
  • 2 tl sojasaus
  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • klont boter
  • 4 el sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Maak de chili olie. Meng de chilivlokjes samen met de milde olie en sojasaus. Breng op smaak met peper en zet even weg!
  2. Schil de aardappels, snij in stukken van 2 à 3 cm. Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  3. Snij de peen in halve maantjes. Verwarm wat olie in een wok en bak de peen een paar minuten voor. Snij intussen de Chinese kool in dunne repen. Voeg bij de peen en schep af en toe om. Pers de knoflook er op het laatst bij en breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot een smeuïge puree met een flinke scheut kookvocht en een klont boter en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg als je dat in huis hebt de sesamolie toe!
  5. Snij het witte en lichtgroene deel van de bosui in grove ringen en roer door de puree. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes. Bewaar wat voor garnering van het andere recept met rijst en zet de rest in een bakje op tafel.
  6. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak de buikspek op hoog vuur ca. 3 minuten per kant bruin en knapperig (de buikspek is al gegaard). Serveer met de puree en gebakken Chinese kool en garneer met de rest van de bosui en chili olie naar smaak.