Skip to main content

Oosters gekruide geroerbakte rode kool met bulgur, appel, dille en cashewnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram gele biet
  • 400 gram rode kool
  • 1 stuks ui
  • 200 gram appel
  • 4 el dille

In Huis

  • 200 gram bulgur
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 0.25 tl pimentpoeder
  • 0.25 tl kaneel
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 3 el witte wijnazijn
  • 80 gram cashewnoten
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram bulgur p.p. op in 120 ml water p.p. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  2. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit wat olie in een afdekbare koekenpan en bak de blokjes aan. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10 minuten smoren. Roer af en toe en voeg water toe als het droogkookt.
  3. Snij de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snij de aangegeven hoeveelheid in zo dun mogelijk sliertjes.
  4. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil de appel en snij in stukjes.
  5. Haal na ca. 10 minuten het deksel van de bieten en bak door tot het vocht is verdampt. Voeg nog wat olie, de ui, knoflook en alle specerijen toe. Fruit tot de ui glazig is. Blus af met de wijnazijn en voeg de rode kool toe. Roerbak op hoog vuur 6 minuten mee. Voeg de appel toe en bak nog ca. 2 minuten. Check of de bietjes beetgaar zijn. De rode kool blijft knapperig.
  6. Bak de cashewnoten in een droge koekenpan op zacht vuur tot het een beetje begint te kleuren. Laat even afkoelen zodat ze knapperig worden.
  7. Giet de bulgur af (indien nodig) en voeg toe. Breng goed op smaak met zout (peper zit al in het mengsel!).
  8. Hak de dille grof. Garneer de bulgur en rode kool met de dille en de cashewnoten.
  9. Lekker om wat feta of geitenkaas overheen te kruimelen.