Skip to main content

Oosters gekruide geroerbakte rode kool met bulgur, yacon, dille en cashewnoten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 g Bulgur
  • 400 g Gele biet
  • 400 g Rode kool
  • 1 stuk(s) Uien
  • 200 g Yaconwortel
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 4 el Dille
  • 80 g Cashewnoten

In Huis

  • 480 ml Water
  • Olie om te bakken
  • 1 teen Knoflook
  • 3 el Witte wijnazijn
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker rode kool, ui en yacon nodig deze week. Het specerijenbakje voor dit gerecht is het bakje met het poeder.
  2. 1. Zet 60 gram bulgur per persoon op in 120 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken.
  3. 2. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit wat olie in een afdekbare pan en bak de blokjes aan. Voeg een eetlepel water toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10 minuten smoren. Roer af en toe.
  4. 3. Snij intussen de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snij overdwars in repen.
  5. 4. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil de yacon en snij in stukjes.
  6. 5. Haal na ca. 10 minuten het deksel van de bieten en bak door tot het vocht is verdampt. Voeg nog wat olie toe en de ui, knoflook en specerijen. Fruit tot de ui glazig is. Blus af met de wijnazijn en voeg de rode kool toe. Roerbak op hoog vuur 6 minuten mee. Voeg de yacon toe en bak nog ca. 2 minuten. Check of de bietjes beetgaar zijn. De rode kool blijft knapperig.
  7. 6. Giet de bulgur af (indien nodig) en voeg toe. Breng goed op smaak met zout (peper zit al in het mengsel!).
  8. 7. Snij de dille grof. Garneer de bulgur en rode kool met de dille en de cashewnoten.
  9. NB. In het specerijenpotje zit (voor 4p): 1/4 tl pimentpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl zwarte peper.