Skip to main content

Oosters gekruide geroerbakte rode kool met bulgur, feta en dille

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 60 g Rozijnen
  • 240 g Bulgur
  • 400 g Gele biet
  • 400 g Rode kool
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Appel
  • 1 bakje(s) Specerijen
  • 4 el Dille
  • 200 g Feta

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 teen Knoflook
  • 3 el Witte wijnazijn
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Vegaklanten: je hebt twee keer rode kool nodig deze week.
  2. 1. Wel de rozijnen in een beetje heet water. Zet 60 gram bulgur per persoon op in 120 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken.
  3. 2. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit wat olie in een afdekbare pan en bak de blokjes aan. Voeg een eetlepel water toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10 minuten smoren. Roer af en toe.
  4. 3. Snij intussen de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snij overdwars in reepjes.
  5. 4. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil de appel en snij in stukjes.
  6. 5. Haal na ca. 10 minuten het deksel van de bieten en bak door totdat het vocht is verdampt. Voeg nog wat olie toe en de ui, knoflook en specerijen. Fruit totdat de ui glazig is. Blus af met de wijnazijn en voeg de rode kool toe. Roerbak op hoog vuur 3 minuten mee. Voeg de appel toe en bak nog ca. 2 minuten. Check of de bietjes beetgaar zijn. De rode kool blijft knapperig.
  7. 6. Giet de rozijnen af en voeg toe. Giet de bulgur af (indien nodig) en voeg toe. Breng goed op smaak met zout (peper zit al in het mengsel!).
  8. 7. Snij de dille grof en snij de feta in kleine stukjes en garneer daarmee het gerecht.
  9. NB. In het specerijenpotje zit (voor 4p): 1/4 tl pimentpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl zwarte peper.