Skip to main content

Oosters gemarineerde kippendij met volkoren rijstmix en geroerbakte spinazie met paprika

Kip

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram rijst
  • 2 gele paprika
  • 1 ui
  • 600 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 400 gram gemarineerde kippendijen

In Huis

  • om te bakken olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de instructie op de verpakking (ca. 30 min).
  2. Snij de gele paprika in blokjes en snipper de ui.
  3. Verwijder als nodig alleen het dikste stukje van de stelen van de spinazie. Was de spinazie (in bijv. een slacentrifuge).
  4. Verhit in een wok wat olie goed heet en bak de kippendijen daarin rondom mooi bruin en gaar in ca. 8-10 minuten. Bewaar de overgebleven marinade voor straks.
  5. Leg de kip als deze gaar is op een bord, met folie eroverheen, zodat het warm blijft.
  6. Voeg de ui en de paprika toe aan het bakvet en roerbak gedurende ongeveer 5 tot 7 minuten. Voeg dan de resterende marinade bij de groente en verhit even goed mee.
  7. Voeg wanneer de paprika gaar genoeg is naar jouw smaak, de spinazie toe en roer even goed om tot die geslonken is. Maak op smaak met peper en zout en serveer direct met de rijst en de gemarineerde kippendijen.
  8. Wijnsuggestie: Chardonnay Eleve en Futs de Chene - Domaine des Montarels (Cotes de Thongue, Frankrijk), is een romige, volle wijn, met exotisch fruit dat wordt ondersteund door houttonen.