Oosterse aubergine
Vegan, Voorgerecht
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 tl limoenrasp
- 2 el limoensap
- 2 stuks aubergine
- 3 stuks lente-ui
In Huis
- 1 teen knoflook
- 2 el ketjap asin (of sojasaus)
- 4 el milde olijfolie
- 1 tl suiker
- olie om te bakken
- 1 el sesamzaadjes
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de Oosterse marinade. Hak de knoflook fijn, rasp de limoen en pers het sap. Meng met de ketjap asin (of sojasaus), de milde olijfolie en suiker.
- Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zonder door het schilletje heen te gaan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de Oosterse marinade en laat gaar worden in ca. 30 minuten.
- Snij de lente-ui in ringetjes. Verwarm olie in een wok en bak de lente-ui een paar minuten stevig aan. Bestrooi met peper en zout.
- Bak de sesamzaadjes heel kort (ca. 1 minuut) aan in een droge koekenpan en hou apart. Haal de aubergine uit de oven en bestrooi met de achtergehouden lente-ui en het sesamzaad.