Skip to main content

Oosterse bloemkoolroerbak met kikkererwtenmeel, gefrituurde kappertjes en muntsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Bloemkool
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 160 g Kikkererwtenmeel
  • 1 bakje(s) Specerijen
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 6 el Kappertjes
  • 6 el Munt (fijngehakt)
  • 2 el Citroensap

In Huis

  • Olijfolie (besprenkelen)
  • om te bakken Olijfolie
  • 1 tl Chilivlokjes
  • Zonnebloemolie
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt meerdere keren citroen nodig deze week. In het specerijenbakje voor 4p zit: 4 tl mosterdzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad. In het bakje van de 2p zit de helft hiervan. Let op, chilivlok of chilipoeder lieten we eruit ivm kinderen. Zie later, evt. zelf toevoegen.
  2. 1. Verhit de oven op 220 graden. Snij de bloemkool in roosjes, meng met olijfolie en een flinke snuf zout. Verdeel over een bakplaat en rooster totdat ze bruine randjes hebben in ca. 20-25 minuten.
  3. 2. Halveer de uien en snij in dunne ringen.
  4. 3. Zet een flinke braadpan op het vuur. Schep het kikkererwtenmeel erin. Rooster totdat het begint te bruinen en geuren. Schep op een bord. Veeg de pan schoon en verhit de olie samen met de inhoud van het specerijenbakje. Als het mosterdzaad begint te ploffen voeg je de uien en een snuf zout toe. Snij intussen de paprika in reepjes en voeg toe als de uien zacht zijn. Bak een minuutje op hoog vuur, draai het vuur zacht en laat 15 minuten afgedekt verder garen. Voeg nog een snuf zout toe en naar smaak evt chilipoeder (bijv 1/4 tl bij 4p) of chilivlokjes (bijv. 1/2 tl bij 4p).
  5. 4. Laat de kappertjes uitlekken en dep droog. Verhit in een klein pannetje een laagje zonnebloemolie. Schep de kappertjes erin als de olie bruist en frituur enkele minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. 5. Pureer de munt, het sap van de citroen, de olijfolie extra vierge en een klein scheutje water met een staafmixer. Breng op smaak met zout.
  7. 6. Roer als de paprika gaar is het kikkererwtenmeel erdoor. Blijf goed roeren, zodat het meel goed door de olie verdeeld raakt en niet verbrandt. Schep er daarna circa 6 el water bij, draai het vuur zacht en dek af, zodat het meel nog even verder gaart in de stoom.
  8. 7. Serveer de paprika en kikkererwt met de bloemkool, de kappertjes en de muntsaus.
  9. Bron: Thuiskomen van Dorien Knockaert