Skip to main content

Oosterse boerenhutspot met Bumi Pulled Seitan en kastanjechampignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten
Wk 5 Oosterse boerenhutspot en roerbak van vegareepjes en champs

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram ui
  • 400 gram winterpeen
  • 1 kilo Doré aardappels
  • 200 gram boerenkool
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 pakjes Bumi Pulled Seitan Asian

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teen knoflook in plakjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el water
  • 1 klont boter
  • 2 el sambal badjak (of manis)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een wok of grote braadpan en voeg de kerriepoeder toe. Schil en snij de peen in halve maantjes, voeg bij de ui.
  2. Schil en snij de aardappels in blokjes, voeg toe en roerbak even mee. Pel en snij de knoflook in plakjes en roerbak even mee. Dek af met de boerenkool. Bestrooi met peper en voldoende zout en voeg een scheutje water toe. Dek goed af en kook zachtjes gaar in 20-25 minuten.
  3. Halveer de champignons. Bak ze op hoog vuur bruin en gaar in ca. 5 minuten. Pers er op het laatst de knoflook bij en schud stevig om. Voeg de ketjap en het water toe en laat heel even pruttelen. Doe in en schaaltje en hou warm. Veeg de pan schoon en bak de Bumi Pulled Seitan een beetje knapperig. Hou warm.
  4. Check of de aardappels en boerenkool gaar genoeg en niet te vochtig meer zijn. Laat anders nog even droogstomen. Stamp grof met een goede klont boter en roer de sambal er doorheen (let op, eten er kinderen mee, overweeg dit dan zelf op je eigen bord te doen).
  5. Serveer de stamppot met de Bumi Pulled Seitan en champignons.