Skip to main content

Oosterse boerenhutspot met gekruide kastanjechampignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram ui
  • 400 gram winterpeen
  • 1 kilo Doré aardappels
  • 200 gram boerenkool
  • 400 gram kastanjechampignons

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teen knoflook in plakjes
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl kardemompoeder
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el water
  • 2 el sambal badjak (of manis)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een wok of grote braadpan en voeg de kerriepoeder toe. Schil en snij de peen in halve maantjes, voeg bij de ui.
  2. Schil en snij de aardappels in blokjes, voeg toe en roerbak even mee. Pel de knoflook, snij in plakjes en roerbak even mee. Dek af met de boerenkool. Bestrooi met peper en voldoende zout en voeg een scheutje water toe. Dek goed af en kook zachtjes gaar in 20-25 minuten.
  3. Halveer de kastanjechampignons. Verhit olie in een koekenpan en bak ze goed aan tot ze gaar zijn. Bestrooi vervolgens met het gember-, komijn-, kardemom- en korianderpoeder en pers er een teentje knoflook bij. Schud stevig om zodat alles bedekt raakt en de specerijen niet aanbranden. Blus af met de ketjap manis en het water. Meng goed en hou warm.
  4. Check of de aardappels en boerenkool gaar genoeg en niet te vochtig meer zijn. Laat anders nog even droogstomen. Stamp grof met een goede klont boter en roer de sambal er doorheen (let op, eten er kinderen mee, overweeg dit dan zelf op je eigen bord te doen).
  5. Serveer de stamppot met de champignons.