Skip to main content

Oosterse boerenkool met champignons, spekjes en pittige makreel

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen vastkokend
  • 3 stuk(s) Sjalot
  • 125 g Spekblokjes
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 400 g Boerenkool
  • 2 handje(s) Tauge
  • 4 filet(s) Makreel

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Sambal
  • 3 el Ketjap manis
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. je hebt ook spekjes nodig voor een ander recept deze week.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Zet een pan water op en breng aan de kook. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes van ca 1,5 cm. Blancheer deze 5 minuten in het kokende water.
  4. Snij intussen de sjalot en de knoflook fijn.
  5. Bak de spekjes eerst 2 minuten aan in een diepe koekenpan of wok, doe dan de sjalot erbij en laat ca 5 minuten zachtjes bakken tot de sjalot zacht is.
  6. Snij intussen de champignons in plakjes en voeg toe aan de spekjes en sjalot, samen met de knoflook en de aardappelblokjes. Roerbak nog 5 minuten door, voeg dan de boerenkool toe en laat slinken. Laat ca 10 minuten stoven tot de boerenkool zacht is.
  7. Doe op het laatst de tauge erbij en warm nog even goed door.
  8. Smeer intussen de makreelfilets in met sambal en leg in de warme oven totdat ze goed warm zijn. Breng de boerenkool op smaak met de ketjap, citroensap en zout en/of peper naar smaak.
  9. Schep de boerenkool op de borden en leg er een makreelfilet bij.